Bennie Wevers terecht winnaar GPH 2017

Bennie Wevers is de nieuwe kampioen van de 41e editie van de Grote prijs van Haaksbergen. In de grote finale versloeg hij titelverdediger Koen Westendorp. In poule A werd al snel bekend dat de strijd zou gaan tussen Koen, Henri Westendorp en 'good old' Jan Eijsink. De drie spelers gaven niks weg en wonnen al hun eerste twee wedstrijden. Henri begon uitmuntend door zijn eerste partij met een moyenne van 6 af te sluiten. Henri liet in zijn derde wedstrijd als eerste een steek vallen door te verliezen van Gerrit Heersink, kampioen van 2015. Ook Jan Eijsink liet zijn eerste punten liggen door verlies tegen Hennie Smit, invaller voor Gerrit Schepers die wegens ziekte niet kon spelen. De voorlaatste wedstrijd tussen Henri en Jan bracht al vroegtijdig een beslissing.

Bij winst van Henri zou het een spannende finale tussen vader en zoon worden. Het liep echter anders. Henri begon sterk en had een ruime voorsprong opgebouwd. Jan vocht zich terug met in het achterhoofd altijd nog de nabeurt. Jan kwam echter snel dicht bij maar zag Henri als eerste finishen. Het laatste punt werd door Jan in de nabeurt gemaakt waardoor Koen al vroegtijdig kampioen was van de A poule.

Bennie Wevers bleef tot aan de voorlaatste ronde ongeslagen. Directe concurrent Leo Kiezenbrink verloor in ronde 3 van Tonny Leferink. Alleen winst met een hoog moyenne zou hij aanspraak kunnen maken op de titel. Leo stond halverwege de wedstrijd een straatlengte voor maar zag Bennie terugkomen middels een serie van 5. Na 28 beurten had hij het gat gedicht en wist hij dat de titel niet meer in gevaar zou komen. In de 33e beurt tikte Leo als eerste aan Bennie kwam in de nastoot niet meer tot scoren.

In de 'grote finale' liet hij zien dat hij de terechte winnaar was. Vanaf de eerste beurt dicteerde hij de wedstrijd en kwam Koen in het verhaal niet voor. Na 22 beurten wist hij zijn laatste caramboles bijeen te spelen en de titel binnen te halen.

zie hier voor de laatste en winnende carambole van Bennie

In de fotoalbum staan alle foto's die gemaakt zijn.